Alireza’s Newsletter

Share this post

خبرنامه هفتگی علیرضا آقاسی - نمره ۳

alirezaaghasi.substack.com

خبرنامه هفتگی علیرضا آقاسی - نمره ۳

خبرها، ایده‌ها، داده‌ها، خواندنی‌ها و شنیدنی‌هایی از دنیای تکنولوژی

Alireza Aghasi
Oct 21, 2021
3
Share
Share this post

خبرنامه هفتگی علیرضا آقاسی - نمره ۳

alirezaaghasi.substack.com

بخش اول - خبرها

سانسورچی هیچ وقت به کم راضی نمی‌شود!

مایکروسافت صاحب جدید شبکه لینکداین در واکنش به درخواست‌های دولت چین مجبور شده محدودیت‌هایی روی این شبکه اعمال کند تا از خطر فیلترینگ رهایی پیدا کند. مایکروسافت با این تلقی که لینکداین یک شبکه کاری و حرفه‌ای است تلاش می‌کرد از تیغ سانسور حزب کمونیست دور بماند، ولی درخواست‌ها و فشارهای دولت چین برای بستن حساب چند خبرنگار، مایکروسافت را متوجه فرض اشتباهش کرده است. حالا مایکروسافت تصمیم گرفته تمامی امکانات انتشار و توزیع محتوا را از لینکداین چینی حذف کند و کاربران چینی تنها قادر خواهند بود در این شبکه پروفایل بسازند.

وبلاگ لینکداین | گزارش اکسیوس

***

کشاکش بین آمازون و فروشندگان مارکت‌پلیس این شرکت

رویترز در گزارشی که بر اساس اسناد لو رفته از دفتر آمازون در هند نوشته است، نشان داده که این غول فروش آنلاین، محصولاتی که در مارکت‌پلیس آمازون فروش خوبی دارند را شناسایی می‌کند و خودش اقدام به تولید و فروش این محصولات می‌کند. همچنین با اعمال تبعیض در نشان دادن نتایج جستجو، آمازون به محصولات خودش نسبت به فروشندگان دیگر اولویت می‌دهد. این کار البته قدمتی بیش از یک قرن در فروشگاه‌های زنجیره‌ای بزرگ دارد. بنا بر تخمین‌ها، حدود ۲۵٪ درآمد فروشگاه‌های زنجیره‌ای از محل فروش محصولات private-label است و این عدد در آمازون حدود ۲٪ است. 

گزارش رویترز

***

اپل و کسب‌و‌کارِ حریم شخصی

با ارائه نسخه ۱۴ سیستم عامل آیفون مشخص شد که اپل شمشیرش را برای فیسبوک از رو بسته است. با محدود کردن امکان ردگیری کاربران در تبلیغات اپ‌ها در آیفون، اپل ضربه‌ای جدی به درآمد فیسبوک از محل فروش «تبلیغات نصب اپ» زده است و در بالاخره مدیران فیسبوک در آخرین گزارش مالی‌ این شرکت به تاثیر این ضربه اعتراف کردند. اپل همزمان با محدود کردن ردگیری کاربران، خدمت جدیدی به توسعه‌دهندگان اپ‌های آیفونی ارائه کرد: تبلیغات نصب اپ در اپ استور اپل! تفسیر اپل از «حریم شخصی» توجیه خوبی برای رشد درآمد تبلیغاتی این شرکت فراهم کرده است. 

وبلاگ فیسبوک | وال ستریت جرنال

***

ایلان ماسک و پیروی از نصیحت وارن بافت

شرکت تسلا اعلام کرد که سرویس بیمه‌ای راه‌اندازی کرده که بر اساس اطلاعات جمع‌آوری شده از خودروهای این شرکت و الگوی رانندگی صاحبان خودروها کار می‌کند. بر اساس آن چه تسلا اعلام کرده، رانندگانی که الگوی رانندگی کم‌خطرتری دارند، از بیمه ارزان‌تری برخوردار خواهند شد. با این حال باید صبر کرد و دید که این بیمه چطور کار خواهد کرد و چطور از پس قوانین گاه سخت و صلب بیمه در اروپا و امریکا بر خواهد آمد. مثلاً طبق قانون اتحادیه اروپا، هیچ شرکت بیمه‌ای حق ندارد به زن‌ها بیمه ارزان‌تری از مردها بفروشد، حتی اگر یک زن مشخصاً رانندگی کم‌خطرتری داشته باشد. سوا از دردسرهای قانونی، ارائه سرویس بیمه می‌تواند کمک زیادی به جریان نقدینگی تسلا داشته باشد. اگر قسمت اول از سه گانه‌ پادکست اکوایِرد درباره وارن بافت را گوش کنید، می‌فهمید که چرا بیمه در نظر وارن بافت یکی از جذاب‌ترین کسب‌و‌کارهاست.

قوانین اروپا | گزارشی از بیمه تسلا | پادکست

***

قوانین جدید اتحادیه اروپا برای تبلیغات سیاسی

ماجراهای فیسبوک و نهادهای قانون‌گذار و حاکمیتی پایانی ندارد. این بار اتحادیه اروپا در حال وضع قوانینی است که پلتفرم‌های تبلیغات آنلاین از جمله فیسبوک را مجبور به انتشار اطلاعات بیشتری از تبلیغات سیاسی می‌کند. اطلاعاتی که قانون جدید پلتفرم‌ها را مجبور به ارائه آن‌ها می‌کند، فراتر از اطلاعاتی است که این پلتفرم‌ها در حال حاضر منتشر می‌کنند.  

گزارش پولیتیکو | دیتابیس تبلیغات فیسبوک

***

پول پرسود تبلیغات و پلتفرم‌های سفارش غذا

احتمالاً‌هنگام سفارش غذا در اسنپ فود، تبلیغات رستوران‌ها را دیده‌ایم. اسنپ فود زودتر از رقبای غربی‌اش به سراغ باز کردن این راه درآمدزایی حرکت کرده است. اخیراً شرکت دُردَش اعلام کرده که به زودی امکان تبلیغ کردن را برای رستوران‌ها و سایر کسب‌و‌کارهای فعال در این پلتفرم فراهم می‌کند. در بازاری رقابتی مانند امریکا، سود عملیاتی پلتفرم‌های سفارش غذا بسیار کم است. درآمد تبلیغات با آن که ممکن است در برابر درآمد اصلی این پلتفرم‌ها کم به نظر برسد، حاشیه سود بسیار بالایی دارد. شرقی‌ها البته در این زمینه هم فضلِ تقدم دارند و پیش‌بینی می‌شود که درآمد حاصل از تبلیغات علی‌بابا در سال ۲۰۲۱ از مرز ۴۰ میلیارد دلار عبور کند. 

گزارش وال ستریت جرنال

***

شرکت‌های فینتک یکی یکی وارد بازار کریپتو می‌شوند

شرکت خدمات پرداخت و بانکداری اینترنتی سترایپ در حال استخدام نیرو و تشکیل یک تیم مستقل است که روی ارائه سرویس‌های مبتنی بر بلاک‌چین تمرکز کند. این شرکت چند سال پیش هم تلاش کرد تا درگاه پرداخت بیت‌کوینی ارائه کند، ولی در این کار چندان موفق نبود. با توسعه اکوسیستم کریپتو در چند سال گذشته، احتمالاً این بار سترایپ محصول جالبی ارائه خواهد کرد.

گزارش کوین‌دسک


بخش دوم - ایده‌ها

گزارش جدید نیویورک تایمز درباره تحقیقات فاش شده از آسیب‌زایی اینستاگرام برای دختران نوجوان | لینک

گزارش نیویورکر از کشاکش و تعاملات بین سرویس‌های ارسال غذا، رستوران‌ها، پیک‌ها و راننده‌ها و شهرداری‌ها و قوانین کار در نقاط مختلف | لینک

کارمندان نتفلیکس در اعتراض به سریال کمدی جدیدی که قرار است به زودی از این پلتفرم پخش شوند دست به اعتراض زدند. اعتراض این کارمندان نتفلیکس به مسخره کردن گرایش‌های جنسی دگرباشان در این سریال پخش‌نشده است. | لینک

گزارش ویژه دانشگاه آکسفورد از اخبار کذب و شایعات در تلگرام | لینک

مارکت‌پلیس فیسبوک با بیش از ۱ میلیارد کاربر فعال، بهشت جدید کلاه‌برداران اینترنتی شده است. | لینک

گزارشی جالب از ادغام دو شرکت بزرگ رسانه‌ای اروپایی | لینک

یک عکس بده، همه نماها را تحویل بگیر! 😱| لینک اول لینک دوم


بخش سوم - داده‌ها

سریال «بازی ماهی مرکب (سکوئید گیم)»، بنابر تخمین نتفلیکس، بیش از ۹۰۰ میلیون دلار برای این شرکت ارزش خلق کرده و بیش از ۱۳۰ میلیون نفر، حداقل بخش‌هایی از این سریال را دیده‌اند. در این ارقام، احتمالاً‌ آمار دانلودهای بیرون از نتفلیکس لحاظ نشده است. | لینک

بیش از ۴۴۰ میلیون کاربران فعال اندرویدی از گوشی‌های هوشمند اوپو استفاده می‌کنند. | لینک

ارقامی از صنعت کتاب: افول کتاب دیجیتال و صعود کتاب صوتی | لینک

روند تقاضای بازار برای محصولات سخت‌افزاری آمازون؛ کیندل و الکسا | لینک

درآمد بازی کریپتویی «اکسی‌ اینفینیتی» از «کندی کراش» پیش می‌افتد؟ | لینک

فروش خیره‌کننده یک بازی موبایلی که احتمالاً اسمش را هم نشنیده‌ایم | لینک


بخش چهارم - شنیدنی‌ها و خواندنی‌ها

مقاله «مسائل دشوار در رمرزارزها» نوشته ویتالیک بیوترین موسس اتریوم (این مطلب را ویتالیک بیش از دو سال پیش نوشته است. در حین خواندن به این موضوع فکر کنید که چقدر از این مساله‌ها در این مدت حل شده‌اند.) | لینک

مقاله‌ای جالب درباره کارکردهایی از بلاک‌چین که هنوز محقق نشده‌اند. | لینک

رشته‌توییت خواندنی خانم ساری ازوت درباره نوعی جدید از شبکه‌های دانش | لینک

مقاله خواندنی خانم ساری ازوت درباره بلایی که سئو بر سر مطالب اینترنت آورد و راه‌های احتمالی حل این بحران | لینک

گفتگویی شنیدنی و پر از یادگیری با موسس بزرگترین بازار ان‌اف‌تی، اوپن سی | لینک


پادکست‌هایی که همه اپیزودهای آن‌ها را گوش می‌دهم و شنیدن مستمر آن‌ها را به همگی اکیداً پیشنهاد می‌کنم:

Acquired  | Bankless | Invest Like the Best

3
Share
Share this post

خبرنامه هفتگی علیرضا آقاسی - نمره ۳

alirezaaghasi.substack.com
Comments
Top
New
Community

No posts

Ready for more?

© 2023 Alireza Aghasi
Privacy ∙ Terms ∙ Collection notice
Start WritingGet the app
Substack is the home for great writing