Alireza’s Newsletter

Share this post

خبرنامه هفتگی علیرضا آقاسی - نمره ۶

alirezaaghasi.substack.com

خبرنامه هفتگی علیرضا آقاسی - نمره ۶

از چشیدن طعم تحریم امریکایی توسط یک استارت‌آپ اسرائیلی، میمون‌های بی‌حوصله و اتفاقات دیگر دنیای تکنولوژی

Alireza Aghasi
Nov 12, 2021
Share
Share this post

خبرنامه هفتگی علیرضا آقاسی - نمره ۶

alirezaaghasi.substack.com

بخش اول - خبرها

چشیدن طعم تحریم‌های امریکایی

احتمالاً برای نخستین بار است که امریکا شرکتی اسرائیلی را در فهرست تحریم‌شدگان قرار می‌دهد. شهرت این استارت‌آپ نه چندان خوشنام، به شکستن الگوریتم‌های رمزگذاری و نفوذ در سیستم‌های تکنولوژیک است. عموم مشتری‌های این شرکت اسرائیلی دیکتاتورهایی هستند که آرزوی‌شان داشتن ابزارهای نظارت و جاسوسی در حد و اندازه ابزارهای آژانس امنیت ملی امریکاست؛ ان‌اس‌او دیکتاتورها را به یکی از آرزوها‌شان می‌رساند و بدیهی است که چنین خدمتی بی‌عنایت باقی نمی‌ماند. ردپای این شرکت در کشمکش بین بن‌سلمان و جف بزوس که منجر به لو رفتن چت‌های خصوصی بزوس و دوست‌دخترش شد هم دیده می‌شود. هک شدن واتس‌اپ جف‌بزوس برایش خیلی گران تمام شد و بزوس را مجبور کرد تا ماجرای طلاقش را علنی کند و ده‌ها میلیارد دلار از ثروتش را به همسر سابقش بدهد. بن‌سلمان با کمک ان‌اس‌او حسابی از خجالت بزوس و روزنامه‌اش -واشینگتن پست- درآمد که در ماجرای قتل خاشقچی ضربه سنگینی به ولیعهد سعودی زده بودند.

گزارش گاردین

***

اوبر در نزدیکی سر-به-سری

اوبر بالاخره به سودآوری نزدیک شد و به نظر می‌رسد که عمده ضررهای انباشه‌اش جبران شده‌اند. نکته جالب در گزارش فصلی اوبر این بود که کسب‌و‌کار سفارش غذا (=اوبر ایتس) از کسب‌و‌کار حمل و نقل بزرگ‌تر شده است. در ایران هم اسنپ‌فود از اسنپ بزرگ‌تر شده؟

گزارش فصلی اوبر

***

متا و به چالش کشیدن قوانین اپل

اخیراً فیسبوک محصول جدیدی را به بازار داده که با کمک آن تولیدکنندگان محتوا می‌توانند اشتراک غیررایگان بفروشند. در آیفون، پرداخت حق اشتراک نه در درون اپ که در وب‌سایت فیسبوک انجام می‌شود؛ کاری که اپل تا چندی پیش آن را حرام مطلق می‌دانست! به نظر می‌رسد که فیسبوک فرصت را مغتنم شمرده و حالا که اپل درگیر دادگاه‌های متعدد بر سر ابزارهای پرداخت درون اپ استور است محصولش را ارائه کرده تا ۳۰٪ مالیات اپل را نپردازد. باید دید که آیا اپل حاضر است دردسر یک دعوای حقوقی دیگر، آن هم با غولی چون فیسبوک را به سردردهای فعلی‌اش اضافه کند یا نه.

محصول جدید فیسبوک

***

زیلو از صرافت خرید املاک افتاد

بازار آنلاینِ پیش‌رو در خرید و فروش املاک امریکایی، زیلو، در صدد تغییر مدل بخشی از کسب‌‌و‌کارش است. زیلو پیش‌تر برخی از ملک‌هایی که روی این سایت برای فروش گذاشته می‌شد را خودش می‌خرید و به این ترتیب فروشنده ملک بلافاصله ملکش را نقد می‌کرد. مبنای قیمت‌گذاری هم طبعاً داده‌های زیلو از معاملات املاک بوده است. حالا بعد از چند سال مشخص شده که الگوریتم قیمت‌گذاری زیلو چندان خوب کار نمی‌کند و ملک‌ها را گران‌تر از قیمت بازار می‌خرد و همین مساله باعث کم‌ شدن بیش از حد سود عملیاتی این بازار بزرگ املاک شده است.

گزارش گاردین

***

با فروکش‌ کردن کرونا و باز شدن باشگاه‌های ورزشی، آیا همچنان مردم در خانه ورزش خواهند کرد؟

استارت‌آپ پلوتون که در سال ۲۰۲۰ همزمان با اوج‌گیری جهانی کرونا، ارزش بازارش تا ۴۵ میلیارد دلار هم بالا رفته بود، با باز شدن تدریجی باشگاه‌های ورزشی این روزها اوضاع خوبی ندارد. بیش از ۶۵٪ ارزش بازار این شرکت از ابتدای ۲۰۲۱ ریخته و درآمدش بیشتر از ۳۰٪ کمتر از تخمین‌ها بوده است. آیا همچنان مردم در خانه ورزش خواهند کرد؟

گزارش سی‌ان‌بی‌سی

***

اخباری از سرمایه‌گذاری در استارت‌آپ‌های تکنولوژی

1

اولین خبر جالب توجه این هفته آمادگی ورود استارت‌آپ سازنده خودروهای الکتریکی، ریویان، به بورس بود. این شرکت که سهام‌داران اصلی‌اش آمازون و جنرال موتورز هستند، در اسناد ارائه شده به بورس نیویورک فاش کرده که قراردادی برای تحویل صد هزار خودروی برقی با آمازون دارد. ارزش بازار این سازنده ماشین برقی احتمالاً حدود ۶۵ میلیارد دلار خواهد بود.

استارتاپ نورو که سازنده خودروهای برقی بدون راننده برای ارسال مرسولات است، ۶۰۰ میلیون دلار سرمایه روی ارزش ۸.۶ میلیارد دلار جذب کرد. با احتساب این دور، مجموع سرمایه جذب شده این استارتاپ در عمر ۵ ساله‌اش به ۲.۱ میلیارد دلار رسیده است. 

شرکت سرمایه‌گذاری دیجیتال کرنسی گروپ، بخشی از سهام خود به ارزش ۷۰۰ میلیون دلار را به سرمایه‌گذاران جدید واگذار کرده است. سرمایه‌گذارِ پیش‌رویِ این معامله، گروه مالی سافت‌بانک بوده و ارزش این شرکت با این جذب سرمایه به بیش از ۱۰ میلیارد دلار رسیده است.

استارتاپ هانی‌بوک که به فریلنسرها و کسب‌وکارهای کوچک کمک می‌کند تا با نرم‌افزار سرویس بهتری به مشتریان خود ارائه دهند، موفق به جذب سرمایه ۲۵۰ میلیون دلاری شد و ارزش خود را به ۲.۴ میلیارد دلار رساند.

استارتاپ ایچ‌۲‌او که پلتفرمی برای عرضه خدمات هوش مصنوعی است، با عرضه ۶.۲۵٪ از سهامش، ۱۰۰ میلیون دلار سرمایه جدید جذب کرده است. این سرمایه توسط یک بانک استرالیایی تامین شده که خود یکی از مشتریان این استارت‌آپ بوده است. 


بخش دوم - ایده‌ها و داده‌ها

گزارشی از وضعیت «کار از خانه» در کشورهای مختلف جهان | لینک

گزارشی از اکوسیستم چند میلیارد دلاری میمون‌های بی‌حوصله‌! (پروژه ان‌اف‌تی) | لینک

قوانین «حریم شخصی» اپل در خدمت رشد درآمد این شرکت از تبلیغات آنلاین | لینک

گزارشی از امپراتوری دختر اینفلوئنسری که تصویر چین روستایی را به حدود ۱۰۰ میلیون دنبال‌کننده و طرفدارش می‌فروشد

2
. | لینک

رشته‌توییتی درباره اولویت تکنولوژی بر ایده‌های سیاسی | لینک


بخش سوم - شنیدنی‌ها و خواندنی‌ها

مصاحبه‌ای بسیار خواندنی با جوان اولِ این روزهای دنیای سرمایه‌گذاری در استارت‌آپ‌های بلاک‌چینی، آقای کریس دیکسن درباره چیستی و اهمیت وب ۳ | لینک

گفتگویی مانند همیشه شنیدنی با بالاجی شری‌نی‌واسان که سرعت فکر کردنش از «ایده در ثانیه» فراتر است. | لینک

مقاله‌ای بسیار سودمند و مهم از سرمایه‌گذار مورد علاقه‌ام -آقای جیمز کوریر- درباره‌ی این که کاربران سرویس‌های اینترنتی با چه انگیزه‌هایی و چرا یک محتوا را به اشتراک می‌گذارند. | لینک

اسلایدهای یکی از جلسات دوره‌ای درباره بیت‌کوین که با دوستانم برگزار می‌کنم. نمودارها بی‌نیاز از هر توضیح اضافه‌ای نشان می‌دهند که از سال ۱۹۷۱ و با حذف طلا از پشتوانه پول‌ها، چه بلایی سر بشر آمده است

3
. | لینک


پادکست‌هایی که همه اپیزودهای آن‌ها را گوش می‌دهم و شنیدن مستمر آن‌ها را به همگی اکیداً پیشنهاد می‌کنم:

Acquired  | Bankless | Invest Like the Best

Share Alireza’s Newsletter

1

(این بخش از این نمره به خبرنامه اضافه شده و زحمتش را مهدی مسکین می‌کشد.)

2

کانال یوتیوب این اینفلوئنسر چینی بیش از ۱۶ میلیون مخاطب دارد و ویدئوهای او تاکنون بیش از ۲.۵ میلیارد بار دیده شده‌اند.

3

اگر علاقمند به حضور در این دوره هستید، با کارت واکسن به پارسا مراجعه کنید.

Share
Share this post

خبرنامه هفتگی علیرضا آقاسی - نمره ۶

alirezaaghasi.substack.com
Comments
Top
New
Community

No posts

Ready for more?

© 2023 Alireza Aghasi
Privacy ∙ Terms ∙ Collection notice
Start WritingGet the app
Substack is the home for great writing